Etkinlikler

Etkinlikler

Şirket ile Aile Arasındaki Hukuki Köprü

29 Mart 2017 Çarşamba İstanbul

Aile işletmelerinde karşılaşılan sorunlardan hareketle aile anayasası, ortaklık hakları, yönetim devri, kurumsal yönetime geçiş, miras paylaşımı, evlilik sözleşmeleri, aile vakıfları gibi kavramlar üzerinden şirket ile aile arasındaki ilişkinin hukuki yönleriyle incelendiği Şirket ile Aile Arasındaki Hukuki Köprü konulu toplantımız 29 Mart 2017, Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Değerli paylaşımları için konuşmacılarımıza ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz. 

Toplantı ardından hazırlanan videoyu izlemek için tıklayınız.

Konuşmacılar: 

Prof. Dr. Ercüment Erdem (Erdem & Erdem Avukatlık Bürosu Kurucu ve Kıdemli Ortak)

Prof. Dr. H. Ercüment Erdem, Erdem & Erdem Ortak Avukatlık Bürosu’nun Kurucu ve Kıdemli Ortağıdır. Uluslararası ticaret hukuku, birleşme ve devralmalar, özelleştirmeler, kurumsal finansman, banka ve sermaye piyasası hukuku, rekabet hukuku ve tahkim alanlarında 35 yıla yaklaşan deneyime sahiptir.

Son derece güçlü bir akademik geçmişe sahip olan Ercüment Erdem, Türkiye’de Galatasaray Üniversitesi ve İsviçre’de Fribourg Üniversitesi gibi önde gelen üniversitelerde dersler vermektedir. Uluslararası ticaret hukuku, rekabet hukuku, birleşme ve devralmalar, şirketler hukuku, ticari sözleşmeler ve tahkim alanlarında Türkçe, İngilizce ve Fransızca olmak üzere farklı dillerde yayınlanmış makaleleri ve kitapları bulunmaktadır.

Türkiye’de tahkim konusunda yetkin kişilerden biri olan Ercüment Erdem başta ICC (Milletlerarası Ticaret Odası), UNCITRAL, Swiss Rules, TRAC, AAA, TOBB, ISTAC, İstanbul Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Odası kuralları olmak üzere farklı tahkim kuralları çerçevesinde yürütülen yargılamalarda, başhakem, tek hakem, taraf hakemi ve vekil olarak görev yapmaktadır.

Prof. Erdem, ICC Milletlerarası Ticaret Hukuku Komisyonu Eş Başkanı olmasının yanı sıra ICC Tahkim Divanı,  ICC Incoterms Uzmanlar Grubu, , ICC Türkiye Milli Komitesi Tahkim Divanı, ICC Enstitü Konseyi, İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC), İsviçre Tahkim Derneği (ASA), Uluslararası Barolar Birliği (IBA) ve İstanbul Barosu üyesidir.

Doç Dr. Murat Develioğlu (Erdem & Erdem Avukatlık Bürosu Danışman)

Doç. Dr. H. Murat Develioğlu Erdem & Erdem Ortak Avukatlık Bürosu’nda Danışman olarak görev yapmaktadır. Murat Develioğlu’nun uzmanlık alanları borçlar hukuku, CISG, aile hukuku, miras hukuku, sözleşmeler hukuku, eşya hukuku ve teminat hukukudur.

Karmaşık teminat işlemleri ve takas konusunda uzman olan Murat Develioğlu, bunlara ek olarak kamu özel işbirliği ve proje finansmanı konularında da geniş tecrübeye sahiptir.

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Murat Develioğlu Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde özel hukuk alanında yüksek lisans derecesini 2001 yılında almış ve doktorasını İsviçre’deki Neuchâtel Üniversitesi’nde 2005 yılında tamamlamıştır. “Doçentlik” unvanını 2012 yılında almıştır. 2000 yılından bu yana da Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde dersler vermektedir. Borçlar Hukuku başta olmak üzere kira ve kefalet sözleşmeleri alanlarında çok sayıda makale ve kitapları bulunmaktadır.

Av. Ali Sami Er (Erdem & Erdem Avukatlık Bürosu Ortak)

Ali Sami Er, Erdem & Erdem Ortak Avukatlık Bürosu’nda Ortak olarak görev yapmaktadır. Sermaye piyasası hukuku, halka arz, tahsisli satış, birleşme ve devralmalar, kurumsal ve proje finansmanı işlemleri ile gayrimenkul geliştirme projelerinde 10 yılın üzerinde önemli bir tecrübeye sahiptir.

Kurumsallaşma sürecine giren aile şirketlerinin yeniden yapılandırmalarında ve geliştirdikleri şirket evliliklerinde etkin görevler üstlenmiştir. Halka açık şirketlerde ve yabancı ortaklı şirketlerde yönetim kuruluğu üyeliği yapmış ve hukuk işleri bölümlerini kurmuş olmanın verdiği tecrübe ve hukuki uyum (compliance) süreçlerinin farkındalığıyla, aynı zamanda çözüm odaklı bir yöneticidir.

Ali Sami Er, hukuk yüksek lisansını Columbia Üniversitesi’nde ve lisansını Bahçeşehir Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Hali hazırda, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde ortaklıklar ve sermaye piyasası hukuku alanında doktora eğitimine devam etmektedir. Er, Uluslararası Barolar Birliği (IBA) ve İzmir Barosu üyesidir.

TANITIM VİDEOMUZU İZLEYİN

ÜYELERİMİZ

Kurumsal Üyelerimiz

E-Bülten Aboneliği