Etkinlikler

Etkinlikler

Okul Eve Sığar mı?

25 Nisan 2020 Cumartesi

Etkinliğin video kaydını izlemek için lütfen tıklayınız.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği; “Okul Eve Sığar mı?” konulu çevrim-içi etkinliğinde, ailelerin ve çocukların içinde bulunduğumuz süreci hem eğitim açısından hem de psikolojik açıdan sağlıklı şekilde geçirebilmelerinin yöntemlerini konuştu.

Türkiye’deki aile şirketlerinin kurumsallaşmasını ve kârlı sürdürülebilir büyümesini destekleyerek, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, yaşadığımız bu süreci ailelerin ve çocukların hem eğitim açısından hem de psikolojik açıdan nasıl sağlıklı geçirebileceğini “Okul Eve Sığar mı?” konulu çevrim-içi paylaşım toplantısında konuştu. TAİDER üyelerinden Özel İzmir Ekin Koleji Kurucusu ve Genel Müdürü Ayşe Yasemin Reşitoğlu ile İzmir Özel Türk Koleji Genel Müdürü Yiğit Tatış'ın konuşmacı olduğu etkinliğin oturum yöneticisi ise Özel İzmir Çamlaraltı Koleji Genel Müdürü Gülçağ Gençer oldu.

Öğrenciler, veliler ve öğretmenler teknoloji deneyimi kazanıyor.

Bu süreç atlatıldığında çok ciddi kazanımlar elde edileceğini söyleyen İzmir Özel Türk Koleji Genel Müdürü Yiğit Tatış, “Çevrim-içi eğitim tam olarak normal eğitimi karşılamamakta. Ancak bu süreç sayesinde hem öğrenciler hem de öğretmenlerimiz çok farklı ve önemli deneyimler elde ediyor. Teknoloji konusunda son kullanıcı deneyimi oldukça önemli. Bir diğer önemli konu da iletişim. Öğretmenlerimizin hem öğrencilere hem velilere bu süreçte koçluk yapmasını bekliyoruz. Bunları planlı yaparsak bu süreci sandığımızdan çok daha az eksiklikle atlatacağız. 8. ve 12. sınıf öğrencileri çok endişeli ama endişe edilmemeli. Sonuçta herkesi eşit olarak etkileyen bir süreç. Bu dönemi etkin olarak kullanmak başarıda önemli bir faktör olacaktır” dedi.

Teknolojiye erişim olanakları sağlandığında çevrim-içi eğitim fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırabilir.

Velilerin yaşadıkları zorlukları dile getiren Özel İzmir Ekin Koleji Kurucusu ve Genel Müdürü Ayşe Yasemin Reşitoğlu, “Çocuklarımız rutinlerini çok değiştirmemeliler, konfor alanları olmalı. Kovid19 hepimiz için yeni. Geçicilik kavramını iyi anlatmalıyız, onları rahatlatmalıyız. Teknolojiyi kullanırken zorluklar yaşayabiliyorlar. Bundan sonra teknoloji ve çevrim-içi eğitimle iç içe olacağız. Teknolojiye erişim olanakları sağlandığında çevrim-içi eğitim fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırabilir” şeklinde konuştu.

Bu süreci sakin geçirmek ve sürece kolay uyum sağlamak yani Çevik olmak önemlidir. 

Özel İzmir Çamlaraltı Koleji Genel Müdürü Gülçağ Gençer ise bu süreçte anne ve babalar için önerilerini şöyle sıraladı: “Çocuklarınızın kaygılanmamalarını sağlayın, çabasını takdir edin, özgüvenlerini destekleyin, geleceğe odaklanmalarını sağlayın, hobiler edinmesini sağlayın, birlikte eğlenin, merak duygularını geliştirin, Hayatta başarı için iki çok önemli karakter özelliği vardır: Öz disiplin ve dirayet. Bu süreç aslında bunun gelişimi için çok iyi bir fırsat.”

TANITIM VİDEOMUZU İZLEYİN

ÜYELERİMİZ

Kurumsal Üyelerimiz

E-Bülten Aboneliği