Events

Events

Geleceğe Güven İlkemiz, 4. Nesil ile Yönetimdeyiz

Sunday, May 7, 2017 Bursa

TAİDER üyeleri, Lila Kağıt Öğücü Ailesi'nin konuşmacı konuk olduğu, devir süreci tecrübelerinin paylaşıldığı etkinliğimizi gerçekleştirdik. Toplantımız ardından BenMaker proje alanını ziyaret ettik. BenMaker projesi ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

KONUŞMACILAR:

ALP ÖĞÜCÜ (Lila Kağıt Genel Müdür)

1983 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. Liseyi Üsküdar Amerikan Kolejinde okuduktan sonra, 2001 yılında Üniversite Eğitimi için Amerika’ya gitti. Tufts Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Ek olarak Girişimcilik ve Ürün Tasarımı yan dal programlarını da tamamladı. Öğrencilik hayatı sırasında çalışma hayatına başlayarak çeşitli satıcılık deneyimleri elde etti. Profesyonel anlamda iş hayatına Marmara Şirketler Grubu (MŞG) bünyesinde 2005 yılında mevcut tekstil tesislerinin kesintisiz, doğa dostu ve güvenilir enerji tedariğini karşılamak üzere başlayan enerji işletmesinin kuruluşunda Proje Mühendisi olarak başladı. Devam eden yıllarda sırasıyla kağıt ve konverting tesislerinin ve enerji santralinin ilave kapasitelerinin fizibilitesi, iş planlaması, yatırım uygulama ve devreye alma çalışmalarına proje ve iş geliştirme mühendisi rolü ile devam etti. 5 yıllık Proje Mühendisliğinin ardından, fizibilitesinden itibaren içinde yer aldığı ve organizasyonunun şekillenmesinde katkı sağladığı Hızlı Tüketim Satış, Pazarlama ve Dağıtım şirketinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. 2009-2014 yılları arasında görev aldığı bu sürede, temizlik kağıtları alanında Pazar payının 2 kat artırılması, Sofia markasının tüketici bilinirliğinin en çok hatırlanan marka/kampanyalar arasına dahil edilmesi, ihracat satışlarının yükseltilmesi ve nihayetinde 3 kat kapasite artırımını sağlayacak yeni yatırım kararının alınması seviyesine gelinmiştir. Diğer taraftan MŞG’nin kurumsal yönetim seviyesinin geliştirilmesi ve halkla ilişkiler çalışmalarının yürütülmesine katkı sağlamıştır. 2014 yılı ortasında, MŞG’deki onuncu yılında, 2 yıl sürecek bir devir alma programı çerçevesinde Genel Müdür’lük görevine atanmıştır. Şirket vizyonu çerçevesinde (2023’te ISO ilk 100) sanayi ve hızlı tüketim alanında yatırım ve büyüme hedefleri doğrultusunda, bir taraftan kurumsallaşma, markalaşma ve rekabetçi işveren markasına dönüşüm çalışmalarına devam etme, diğer taraftan Yönetim Kurulunun belirlediği değerler doğrultusunda çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve 1 kız  ve 1 erkek çocuk babası olan Alp Öğücü, sosyal yaşamında dernek çalışmaları, spor faaliyetleri, doğa gezileri, sinema, yönetim ve psikoloji kitapları okumak gibi konularla ilgileniyor.

AYDIN ÖĞÜCÜ (Lila Kağıt Yönetim Kurulu Üyesi)

Marmara Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Aydın Öğücü, 1961 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. Üniversite’ye kadar eğitimini burada sürdürdü. 1982 yılında Üniversite Eğitimi için İngiltere’ye gitti. Manchester Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde, “Polimer Kimya Mühendisliği” bölümünü tamamlayarak İstanbul’a geri dönerek Profesyonel iş hayatına Marmara Pamuklu Mensucat’ın kurulumunda çalışmaya başlayarak adım attı. 1984 yılında kurulan Marmara Pamuklu Mensucat İplik işletmesini 2004 yılında Boyahane işletmesi, 2005 yılında Enerji Santrali ve 2007 yılında Lila Kağıt gibi yerli yatırımlar takip etti. Evli ve 3 çocuk babası olan Aydın Öğücü, Üniversite yılında ilk kez tanıştığı ve o günden beri bir hobi olarak devam ettiği gitar merakına ilerleyen yıllarda piyanoyu da eklemiştir.

BURCU ÖĞÜCÜ (Lila Kağıt İş Analisti)

1987 yılının karlı bir Ocak ayında İstanbul’da dünyaya geldi. Burcu, Özel Saint Benoit Fransız Lisesi’nden 2005 yılında mezun oldu. Ardından, 2010 Yılında Sabancı Üniversitesi Üretim Sistemleri Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite sonrasında Londra’da bulunan London Business School’da  Yönetim alanında Yüksek lisansını tamamladı.Burcu bankacılık sektörüne ilk adımlarını üniversite yıllarında Deutsche Bank ve yüksek lisans sonrası HSBC Bank’ta yapmış olduğu stajlarla adım attı. Profesyonel iş hayatına 2012 yılında Türkiye Ekonomi Bankası’nda Finansal Piyasalar Kurumsal Bankacılık Satış Yetkilisi olarak başladı. 2013 yılında HSBC Bank A.Ş.’nin Hazine ve Sermaye Piyasaları ekibine katıldıktan kısa bir süre sonra Londra’daki HSBC Bank PLC’nin Global Piyasalar Orta Doğu Avrupa ve Sahra Altı Afrika ülkelerinin kurumsal satış ekibinde satış analisti ve yöneticisi olarak görev aldı.  2015 yarısında Türkiye’ye döndükten sonra HSBC Bank A.Ş. Hazine ve Sermaye Piyasası biriminde Kurumsal Satış Yöneticisi olarak Döviz/Faiz/Emtia üzerine Türev Ürünlerin satış ve pazarlaması görevine devam etti. Kariyerinin bankacılık kısmında sorumlu olduğu bölgelerdeki sektöründe lider kurumsal firmaların finansal risk yönetimi için duydukları ihtiyaçlara cevap verecek projelerde çalıştı. Lila Kağıt bünyesindeki kariyerine 2016 yılı Ekim ayı itibariyle başlamış olan Burcu, Türkiye’de SPK Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey ve Türev Araçlar Lisanslarına sahiptir. Ayrıca İngiltere’de görev yaptığı dönemde Finansal Vadeli Yatırımlar konusunda da CISI Level 3 sertifikasını almıştır. Burcu Öğücü’nün arkadaşları ve dostları hayatında önemli bir yer kaplamaktadır. Dostlarıyla ve ailesiyle farklı lezzetleri ve ülkeleri keşfetmek en büyük zevkleri arasındadır.  

ONUR ÖĞÜCÜ (Lila Kağıt Proje Geliştirme Müdürü)

1988 yılında dünyaya geldi. 2005-2009 yılları arasında Boston Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde üniversite eğitimini aldı. 2009-2010 yılları arasında Hong Kong Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği ve Lojistik Yönetimi üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2010 yılında Türkiye’ye geri dönerek Lila Kağıt’ta Proje Uzmanı olarak profesyonel iş hayatına girdi. 2011 yılında eş zamanlı olarak Boğaziçi Üniversitesi’nde Ekonomi ve Finans yüksek lisansı yapmaya başladı. 2012-2015 yılları arasında Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda Kurumsal Finansman Uzmanı olarak görev yaptı ve firmalara şirket alımı/satımı, halka arz, tahvil ihracı ve değerleme gibi konularda stratejik danışmanlık verdi. 2016 yılı Nisan ayı itibariyle profesyonel hayata ilk adım attığı Lila Kağıt bünyesinde kariyerine devam etme kararı alarak Proje Geliştirme Müdürü pozisyonunda göreve başlamıştır. Bekar olan Onur Öğücü, hobi olarak doğa sporları ile ilgilenmektedir.


Speakers

Alp ÖĞÜCÜ
Lila Kağıt Genel Müdür-CEODetaylar
AYDIN ÖĞÜCÜ
Lila Kağıt Yönetim Kurulu ÜyesiDetaylar
BURCU ÖĞÜCÜ
Lila Kağıt İş AnalistiDetaylar
ONUR ÖĞÜCÜ
Lila Kağıt Proje Geliştirme MüdürüDetaylar

WATCH OUR INTRODUCTION VIDEO

OUR MEMBERS

Corporate Members

E-Newsletter Subscription