Events

Events

Aile İşletmelerini Geleceğe Taşımak - İAYOSB

Thursday, April 18, 2019

Aile şirketlerinin kurumsallaşma hikayeleri TAİDER Akademi eğitimlerinde paylaşılıyor

TAİDER ve İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi (İAYOSB) işbirliğiyle Aile İşletmelerini Geleceğe Taşımak toplantısı düzenlendi. Aile şirketlerinin nesiller boyu sürdürülebilirliği konusunun tartışıldığı etkinlikle, TAİDER Akademi ve İAYOSB tarafından düzenlenen eğitim programının 2019 yılı tanıtımı yapıldı.

TAİDER Akademi Koordinatörü Mustafa Bayındır’ın oturum yöneticiliğini yaptığı toplantının konuşmacısı TAİDER Akademi Komitesi Başkanı ve Ekoten A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk oldu.

Akademi eğitimlerine neden ihtiyaç duyduklarını ve tasarlarken neyi göz önünde bulundurduklarını anlatan TAİDER Akademi Koordinatörü Mustafa Bayındır, “Sürdürülebilirlik dediğimiz kavram aslında bir yolculuk ve biz, bu yolculuğun bir hikayesi olması gerektiğine inanıyoruz. Bu hikâyenin neresinde olduğumuz çok önemli. Farklı kurumsallaşma düzeyindeki aile şirketlerinin beklentileri de birbirinden farklı olabiliyor. Dolayısıyla akademi bünyesinde eğitimleri tasarlarken farklı yapıdaki üyelerimize hitap edecek eğitimler düzenlemeye gayret ettik. TAİDER Akademi eğitimlerini farklı kılan noktalardan bir tanesi, teorik bilginin hayatta nelere yol açtığına dair deneyimlerini paylaşan aile işletmelerini bir araya getirmek. Kitapta yazan teorik bilginin gerçek hayatta uygulandıktan sonra başarı ya da başarısızlık adına neler getirdiğini paylaşmak çok önemli. Eğitimlerimizin ardından TAİDER üyesi bir aile işletmesi sahibi ve aile üyelerinin katılımı ile gerçekleşen aile deneyim paylaşımı oturumlarında, aile üyeleri gerçek hayatta karşılaştıkları durumları, tecrübelerini aktarıyorlar.” dedi.

 “Akademinin en büyük avantajı çok sayıda tecrübeyi bir arada sunması”

Her ailenin ve işletmenin kendi kültürüne göre bir yönetim biçiminin, yapısının ve kültürünün olduğunu söyleyen TAİDER Akademi Komitesi Başkanı Şükrü Ünlütürk, akademinin en büyük avantajının çok sayıda tecrübeyi bir arada sunması olduğunu dile getirdi. Ünlütürk; “Eğitimlerimizin sonunda gerçekleşen deneyim paylaşımı bölümünde, konuk aileler ne yapıyoruz, hangi yollardan geçtik, nerede hata yaptık, nerede doğru yaptık diye kendi deneyimlerini anlatıyor. Katılımcılar yaşanılan problemlerin kendilerine özgü olmadığını, herkeste var olduğunu fark ediyorlar. Burada çok önemli bir nokta var. Duygusal olan, duyguların ağır bastığı aile ilişkileri ile, rasyonel olunması gereken iş kavramını doğru, akılcı bir biçimde bir araya getirmek gerekiyor ama kolay değil.  Bu, yönetilmesi, öğrenilmesi ve çabalanması gereken bir konu. TAİDER Akademi projesi ile, gereken bilgilerin deneyimli uzmanlar tarafından aktarılmasını ve ailelerin deneyimlerini aile şirketleri ile paylaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

TAİDER Aile İşletmeleri Akademisi nedir?

TAİDER Aile İşletmeleri Akademisi, aile işletmelerinin sürdürülebilir bir yapı oluşturmaları için hem şirketlerinin kurumsallaşması hem de aile ile şirket ilişkilerinin kurumsallaştırılması amacıyla ihtiyaç duydukları yol haritalarını çizmelerine olanak sağlayacak bilgi birikimini oluşturmak amacıyla faaliyetlerde bulunmak üzere konuşlandırılmıştır. Aile işletmelerinin sürdürülebilir ve sağlıklı büyümelerinin sağlanması adına, yararlanacakları profesyonel danışmanlık hizmetlerinde, ihtiyaçları doğrultusunda doğru seçimleri yapabilmeleri ve sonuçta etkin fayda sağlamak için doğru kararlar alabilmelerine destek olacak bilgi birikiminin sağlanması için altyapının oluşturulması hedeflenmektedir.

Aile işletmelerinde sürdürülebilir sistem kurma

TAİDER Akademide verilecek eğitimlere katılacak aile işletmelerinin farklı kurumsallaşma düzeylerinde olduğu göz önünde bulundurularak ilk etapta verilmesi planlanan eğitimler temel eğitim programı olarak değerlendirilmiş ve aile işletmelerinde sürdürülebilir sistem kurma başlığı altında bu konuya dair A’den Z’ye ipuçları barındırması yönünde aksiyon alınmıştır. Temel eğitim program kendi içerisinde bütünlük arz eden 10 ayrı modülden oluşmaktadır.

Akademi bünyesinde verilecek eğitimler konusunda uzman başarılı eğitmenler tarafından hazırlanmıştır.
İçerik tasarımları standart eğitimlerden farklı olarak Aile İşletmelerinin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmış başka yerde bulunmayan özel ve özgün tasarımlardır.

  • Eğitim içerikleri Akademi bünyesinde oluşturulan özel bir kurul tarafından akademik gelişmelere uygun olarak gözden geçirilmiştir.
  • Eğitimler, katılımcıların kendi işletmelerinde uygulayacakları somut eylem adımlarını oluşturmalarına olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
  • Eğitim modüllerine ilişkin video görüntüleri katılımcılara özel şifre ile internet ortamında katılımcıların kullanımına sunulacaktır.
  • Eğitimler için katılımcı sayısı katılımcıların eğitimden efektif fayda sağlamaları amacıyla sınırlandırılmıştır.
  • Eğitimlere aynı aileden farklı nesillerin aynı anda katılması işletmenin eğitim sonrası olumlu gelişimini hızlandırıcı etki yaratabilecektir.
  • Eğitim içerik detayları her eğitim duyurusu ile birlikte katılımcıların bilgisine sunulmaktadır.

WATCH OUR INTRODUCTION VIDEO

OUR MEMBERS

Corporate Members

E-Newsletter Subscription