Events

Events

Dalgalı Denizde Aile Şirketlerinden Hikayeler-2

Tuesday, April 28, 2020

Etkinliğin video kaydını izlemek için lütfen tıklayınız.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği’nin Instagram hesabı üzerinden canlı gerçekleştirdiği #taiderkonuşuyor etkinliğinin konuşmacısı Aromsa Genel Müdür Yardımcısı ve 2. nesil temsilcisi Melis Yasa Aytaman, oturumun yöneticiliğini yapan Servo Capital Yönetim Kurulu Başkanı ve TAİDER üyesi Kaan Kiziroğlu’nun sorularını yanıtladı.

“Aromsa 38 yıllık bir şirket”

Covid-19’un Türkiye’de görüldüğü ilk günden bu yana, gıda sektöründe üretici olmanın getirdiği büyük sorumlulukla Aromsa’da aldıkları önlemleri ve önümüzdeki dönem planlarını anlatan Melis Yasa Aytaman, her zaman iş ortaklarının yanında olduklarını belirtti. Aytaman, “Aromsa 1982 yılında kuruldu. Türkiye’nin ilk ve tek yüzde 100 yerli sermayeli aroma üreticisiyiz. Dünyanın en beğenilen markaları için yenilikçi lezzetler tasarlıyor ve üretiyoruz. Aromsa’nın bugünlere gelmesindeki başarısında çok çalışmak, dürüstlük ve adanmışlık ön plana çıkan özelliklerdir. Bunların yanında, üretim ve Ar-Ge faaliyetlerimizde, ekip çalışmasına önem veriyor, işin profesyonelleri ile çalışıyor ve yenilikçi bakış açımızı her zaman geliştiriyoruz. Hizmet götürdüğümüz tüm coğrafyalarda ilk akla gelen aroma firması olma yolculuğumuzda, güven veren ve yenilikçi gücümüz ile hayata lezzet katmaya devam edeceğiz” dedi.

“Aromsa çok hızlı aksiyon alabilen bir şirket yapısına sahip”

Aromsa olarak salgının Türkiye’de görüldüğü ilk gün itibarıyla aldıkları hızlı aksiyonlarla üretime hiç durmadan devam ettiklerini söyleyen Melis Yasa Aytaman, “Türkiye’de salgının görüldüğü ilk gün itibarıyla hızlı kararlar ve önlemler aldık. Öncelikle bir hafta içerisinde ağırlıklı olarak evden çalışmaya başladık. Ofislerde kaç kişinin ne zaman bulunacağının planlamaları yapıldı. Şirkete gelenlerin sağlıklı ve güvenli çalışabilmeleri için her türlü önlem alındı” şeklinde konuştu.

“Dürüstlük hem kişisel olarak hem de yönetim değeri olarak çok önemli”

Dürüstlüğün hem kişisel olarak hem de yönetim değeri olarak çok önemli olduğunu vurgulayan Melis Yasa Aytaman “Bu dönemde tüm paydaşlarımıza her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirdik. Üretimlerimizi durdurmadık, Ar-Ge çalışmalarımız aynı şekilde devam etti. Aromsa olarak bugüne kadar yaşanan sıkıntılı dönemlerde hep aynı tutumda olduk, hep birlikte iyileşme yolunu tercih ettik. Bu zorlu ve hassas süreci, açık ve şeffaf bir iletişim, iş birliği ve dayanışma ile aşabiliriz” dedi.

“Türkiye’ye döndüğüm için bir gün bile pişman olmadım”

Eğitiminin büyük çoğunluğunu yurt dışında tamamlayan Melis Yasa Aytaman “Türkiye’ye döndüğüm için bir gün bile pişman olmadım. Ülkemi çok seviyorum. Çok önemli ve yaşatılması gereken değerlerimiz var. Aromsa’ya geldikten sonra yavaş yavaş sorumluluklarım arttı. Yurt dışında, dünyanın önde gelen bir gıda şirketinde çalışarak edindiğim deneyim ve Aromsa’da zaman içinde öğrendiklerimle bu noktaya geldim ve şirketin 2. kuşak temsilcisi olarak devam ediyorum. Aromsa’ya geldiğimde kurulu bir düzen vardı, ben de bu düzen içine girdim ve bugünlere hep birlikte gelişerek geldik. Yönetimde mutlaka fikir ayrılıkları oluyor ancak Aromsa için iyi olanda mutabık kalıyoruz. Global olarak salgınla mücadele ettiğimiz bu dönemde hızlı davranabilmek adına bazı fikirlerde ısrarcı olduğumu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

“Ülkemiz ve dünya için aralıksız üretime devam ediyoruz.”

“Aromsa’da her zaman işimizin merkezinde olan gıda güvenliğini ve hijyeni bu süreçte en üst seviyede tutuyor; değerlerimizi ve çalışanlarımızı en üst düzeyde koruyarak aralıksız üretim, sevkiyat ve Ar-Ge çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaşadığımız çağın hızı ve getirdiği yenilikler doğrultusunda, inovasyon ve sürdürülebilirlik odağında, taşıdığımız değerlere daha çok sahip çıkarak ve ilham verici yolculuğumuzda dinamizm ile Ar-Ge çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.  

WATCH OUR INTRODUCTION VIDEO

OUR MEMBERS

Corporate Members

E-Newsletter Subscription