Events

Events

Aile Şirketlerinde Girişimcilik

Friday, June 29, 2018 İzmir

TAİDER Gelecek Nesilleri Aile Şirketlerinde Yeni Nesil Girişimciliği Konuştu

Ülkemizdeki aile şirketlerinin kurumsallaşmasını ve kârlı sürdürülebilir büyümesini destekleyerek, ülkemiz ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren TAİDER Aile İşletmeleri Derneği 18-40 yaş arası gelecek nesil üyeleri, İzmir Temsilciliği tarafından düzenlenen “Aile Şirketlerinde Girişimcilik” etkinliğinde bir araya geldi.

Etkinliğe konuk konuşmacı olarak katılan KAM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve TAİDER Ankara Temsilcisi Sabri Berkan BAYKAM, aile şirketlerinde girişimcilik ruhunun desteklenmesi için atılması gereken adımları, kendi deneyimlerinden yola çıkarak katılımcılarla paylaştı.

Babasının kurucusu olduğu ve sektör lideri haline getirdiği şirketlerinde uyguladığı yönetsel tarzın detaylarını ve deneyimini bir kitapta toplamak yerine bir yazılıma çevirmeye karar veren KAM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Berkan BAYKAM’ın ardında ailesinin büyük bir desteği bulunuyor. BAYKAM, şirketteki yapının kurumsallaşmasını, kişilere bağımlılığın azalmasını, verimliliğin artmasını ve iletişimin güçlenmesini hedefleyen girişimcilik hikayesinden bahsederken, “aile şirketimizin başarısının ardında babamın şirketin kurumsal yapısında toplam kalite yönetimi, yalın imalat ve benzeri yönetsel sistemlerden harmanlayıp sadeleştirerek oluşturduğu bir yönetim felsefesi bulunuyor. Bunu günümüz teknolojisinin yardımıyla hem kendi şirketimizin hem de başka şirketlerin işine yarayacak nitelikte bir yazılıma çevirmek istedim. Babamın beni desteklemesi, onun tecrübeleri ve yoğun bir gözlemle elde ettiğim bilgiler ışığında ‘Oplom’ doğdu. Projenin tamamlanıp hayata geçirilmesine kısa bir süre kala babam vefat etti; ancak sonrasındaki süreçte de annemin, kız kardeşimin ve yazılım şirketimizdeki ekibimin bana güvenmelerinin bunu başarmamızda katkısı büyük oldu.”dedi.

Toplantıda katılımcıların sorularını da yanıtlayan BAYKAM kurumsallığın önemine vurgu yaparak, şirketlerinin “önce kendin beğen”, “zamanında yapılmayan iş, hiç yapılmamış sayılır”, “herkes bilmesi gerektiği kadarını, en iyi şekilde bilmelidir” ve “ne yazarsan yap, ne yaparsan yaz” ilkelerine değinerek, “bir işin tek sorumlusu olur” yaklaşımını da vurgulayarak TAİDER Gelecek Nesil Üyelerine deneyimlerini oldukça esprili ve akılda kalıcı anlatım tarzıyla aktardı.


Speakers

Sabri Berkan Baykam

KAM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

Detaylar

WATCH OUR INTRODUCTION VIDEO

OUR MEMBERS

Corporate Members

E-Newsletter Subscription