Events

Events

TAİDER 9. Genel Kurul Toplantısı

Saturday, April 16, 2022 İzmir

Aile işletmelerini çatısı altında toplayan TAİDER Aile İşletmeleri Derneği’nin Mali Genel Kurulu’nun ardından düzenlenen toplantıda derneğin 10 yıllık stratejik hedefleri belirlendi. TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Urhan, “Dünyadaki gelişmeleri de göz önünde bulundurarak değişimi takip eden değil, değişime liderlik eden bir organizasyon olma kararlılığıyla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

 

“Ailede birlik, işletmede sürdürülebilirlik” söylemiyle ülkemizdeki aile şirketlerinin nesiller boyu devamlılığına önderlik ederek ülke refahına katkıda bulunmak amacıyla kurulan TAİDER Aile İşletmeleri Derneği’nin 9. Mali Genel Kurulu 16 Nisan 2022 tarihinde İzmir Mövenpick Otel’de gerçekleştirildi. Dernek üyelerinin geniş katılımıyla düzenlenen Genel Kurul ardından “Geleceğe Yön Verecek TAİDER” temasıyla düzenlenen toplantıda TAİDER’in dünyadaki gelişmeleri göz önünde bulundururken değişime liderlik eden bir organizasyon haline gelmesi konusundaki kararlılığı dile getirildi. TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Urhan, kalıcı bir çalışma metodolojisi oluşturacaklarını vurguladı.

 

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Urhan, Mali Genel Kurul açılış konuşmasında Dernek olarak ülke ekonomisine giderek daha fazla katkı koyma hedefleri, sürdürülebilirlik ilkeleri ve gelecek vizyonları hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Derneği yönetirken “akışkan ve senkron çalışabilen bir yönetim” anlayışını temel aldıklarını ifade eden Urhan,  yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra TAİDER bünyesindeki komiteler ve il temsilcilikleri  eş başkanları ile üyelerin de katıldığı “Geleceğe Yön Verecek TAİDER” temasıyla Genel Kurul ardından düzenlenen “hizalanma çalıştayı”nda birarada ortak akıl ile üretmeye devam ettiklerinin altını çizdi. Urhan, “2012 yılında kurulan derneğimizin bugüne kadarki kazanımları çok önemli. Bundan sonra da dünyadaki gelişmeleri de göz önünde bulundurarak değişimi takip eden değil, değişime liderlik eden bir organizasyon olma kararlılığıyla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

Ulusal ve uluslararası alanda etkin bir dernek

 

Yapılan toplantının ardından TAİDER’in 2032 hedefleri şu şekilde sıralandı:

  • Üye katılımını tüm Türkiye’deki aile işletmelerini kapsayacak şekilde geliştirmek,
  • Üye profilinin analizini yaparak Türkiye’ye özel aile işletmeleri modelini tanımlamak, bu konudaki çalışmalar için en etkili referans kaynağı olmak
  • Tüm Dernek çalışmalarını teknolojiye dayalı sistemler üzerinde oluşturmak,
  • Aile şirketlerinin yönetim modelleri, gelişim fırsatları ve ihtiyaçları konusunda otorite konumuna dönüşme,
  • TÜSİAD, TÜRKONFED ve sanayi odaları gibi meslek örgütlerinin aile çalışmalarında referans kaynağı olmak,
  • Aile işletmelerini ilgilendiren mevzuatın oluşturulmasında etkili rol almak,
  • Tüm sivil toplum kuruluşları ile ikili ilişkiler geliştirmek,
  • Aile işletmelerinin sağladığı ekonomik değerin geliştirilmesini sağlamak, bu başarıyı sürdürülebilir kılmak için akademik olarak yol gösterici olmak,
  • Uluslararası Aile İşletmeleri Derneği (FBN) bünyesinde, nesilden nesle devir süreçlerinde en başarılı ülke konumuna gelmek ve FBN yönetiminde liderlik pozisyonunu elde etmek.

 

Bu hedeflere ulaşmak için ölçülebilir ve değerlendirilebilir kriterler belirlediklerini kaydeden Tekin Urhan, “Süreçlerin ve faaliyetleri ana hedeflere ulaşmayı sağlayacak, stratejiyi destekler ve izlenebilir şekilde tasarlayacağız. Kalıcı bir çalışma metodolojisi oluşturacağız” diye konuştu.

WATCH OUR INTRODUCTION VIDEO

OUR MEMBERS

Corporate Members

E-Newsletter Subscription