Üye Röportajları

Duygu Tecim Röportajı

Sizce aile şirketlerinin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamakta en önemli konu nedir?

Aile ve şirketin değerlerine sahip çıkmak oldukça önemli. Bunu yaparken gelecek nesilin geçmiş tecrübelerin faydasının farkında olarak iyi bir dinleyici, üst kuşağın ise günün ve geleceğin değişen dinamiklerini göz ardı etmeden iyi bir anlatıcı olması gerekiyor. Kısacası devir sürecinde birbirini anlamaya ve ortak noktada buluşmayı hedefleyen güçlü iletişim en önemli konu.

Şirketinizde sürdürülebilirlik ile ilgili ne gibi çalışmalar yapılmıştır ve sonuçları sizi nasıl etkiledi?

Aile anayasası, kurumsal yönetim ve kurumsallaşma çalışmaları gerçekleşti. Şirketin aileye değil, ailenin şirkete hizmet etmesini prensip edinmiş olan aile üyeleri, bunu gelecek nesiller için aile yasasına yansıtmış oldu. Aile anayasasının ardından kurumsal yönetim ve kurumsallaşma çalışmaları ile şirkette ciddi bir insan kaynakları ve idari yapılandırmaya giderek sahaya indirmemizi sağladı.

TAİDER üyeliğinin şahsınıza, ailenize ve şirketinize katkıları neler oldu? Kısaca bizimle paylaşır mısınız?

TAİDER, şahsım ve ailem adına derin ve samimi paylaşımlar yapabileceğimiz, güçlü dostluklar kurabileceğimiz bir platform sağladı. TAİDER üyelerinin samimiyeti ile kendimizi büyük bir ailenin parçası olarak hissediyoruz. Farklı aile yapılarını, deneyimleri ve sektörleri tanımak bizi geliştiriyor.

23 Mayıs 2017 Salı

8. Gelecek Nesil Zirvesi