TAİDER Ulusal Zirveler

TAİDER 9. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi

01 Ekim 2021 Cuma

TAİDER olarak, Türkiye’deki aile işletmelerini bir araya getirerek kurumsal yönetim, sürdürülebilirlik ve gelecek planlaması gibi konularda aile işletmelerine ışık tutmayı hedefleyen ve bu yıl dokuzuncusu düzenlenen TAİDER Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi, 1 Ekim’de düzenlenen açılışla başladı. “Peki Ya Bundan Sonra” temasıyla düzenlenen zirvede şirketlerinin yaşadığı pandemi süreci ve iklim değişikliğinin getirdiği sonuçların iş hayatına etkisi, aile şirketlerinin krizler karşısındaki genel duruşu ve yaşadıkları deneyimler ortaya kondu.

Ana sponsorluğunu Deloitte Private ve Partner Republic’in üstlendiği zirvede konuşmacı olarak yer alan isimlerin arasında Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Hepsiburada Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan, Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek, Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Silk and Cashmere Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Zamanpur ve CEO’su Ferhat Zamanpur, Bilsar Kurucusu ve CEO’su Selman Bilal yer alıyor.

“VUCA döneminden BANI dönemine geçtik”

Bu yıl pandemi nedeniyle ikinci kez çevrimiçi gerçekleştirilen TAİDER 9. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Urhan, pandemide tüm dünya için Değişken (Volatility), Belirsiz (Uncertainty), Karmaşık (Complexity) ve Muğlak (Ambiguity) olan VUCA döneminden artık Kırılgan (Brittle), Endişeli (Anxious), Doğrusal Olmayan (Non Linear) ve Anlaşılmaz (Imcomphensible) olarak adlandırılan BANI dönemine geçildiğini belirtti.

O yüzden bu yılki zirvenin temasını “Peki Ya Bundan Sonra...” olarak belirlediklerini söyleyen Urhan, “Ne mutlu bizlere ki aile şirketlerimiz bu dumanlı havada güçlü ve sürdürülebilir büyümesinden ödün vermeden, azimle yolculuklarına devam ediyor. Bu başarının elbette bazı sebepleri var. Aile şirketlerine bu avantajı sağlayan faktörler; uzun vadeli olmaya yönelik kurumsal içgüdü, kurumsal hafıza, akıllıca verilen refleksler ve gelenekler ile gelecek arasındaki dengeyi kurma becerisi” dedi.

Sürdürülebilirlik için nesil devrinin planlanması ve kurumsallaşma çok önemli

Geçtiğimiz aylarda TAİDER Üye Profil ve Eğilimler Araştırması adı altında önemli bir anket çalışmasına imza attıklarını belirten Urhan, sözlerine şöyle devam etti: “Anket çıktılarından da izlendiği gibi aile işletmeleri; kendi sürdürülebilirliklerini sağlama konusunda geliştirilecek alanları nesil devrinin planlanması ve kurumsallaşma süreçlerinin tamamlanması şeklinde önceliklendiriyor. Aile şirketlerimizin işletmenin ve ailenin kurumsallaşmasıyla birlikte Aile-İş-Ortaklık boyutlarının etkili bir şekilde yönetilmesi konusuna verdikleri önem dikkat çekici. Yönetim kurullarının ve icra komitelerinin aktif çalışması, uzlaşma kültürü ile kararların alınması, profesyonelleşmede atılan adımlar, gelecek nesillere liderliğin devri için planlı yaklaşımlar, aile anayasaları, aile meclisi toplantıları gibi birçok adım kurumsallaşma yönünde alınan mesafeleri gösteriyor. TAİDER üyelerinin bahsedilen konularda ortalamaların üzerinde yol kat etmiş, daha da ileri gitmeyi planlayan işletmeler ve bireyler olduğunu söyleyebiliriz. Bu anlamda üyelerin kendilerini geliştirerek aynı öncelikleri paylaşan diğer aile işletmeleri için de rol model olma potansiyeli, aile şirketlerinin sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda son derece umut verici.”

TAİDER olarak bundan sonra hedeflerinin, aile işletmeleri konusunda referans kurum olmak olduğunun altını çizen Urhan, “Aile işletmelerinin ülkedeki demografik durumunun ülke ekonomisine katkısı, nesil geçişleri ve bunun gibi konularda akademik çalışmalar yaparak derneğimizin bir bilgi kaynağı haline gelmesini sağlayacağız” dedi.

Zirvenin ilk gününün diğer konuşmacısı ise Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin oldu. “Yeni Nesil Kurumsallaşma: Liyakat ve Eşitlik” konusunu ele alan Özyeğin, “Anayasanın temel maddelerinde neleri adreslemeleri gerektiğini paylaşmayı seviyorum. Burada yapılabilecek son şey bir gömleği başka ailelere giydirmeye kalkışmak. Çünkü ikinci nesilde bile daha farklı görüşler, tercihler, öncelikler olabiliyor. Bu anlamda, vaka çalışmalarını incelememiz gerekiyor. Bugün burada bulunmamız kendimizi eğitmemiz için muazzam bir fırsat. TAİDER bunun tartışılmaz öncüsü Türkiye’de. Vaka çalışmalarında daha ziyade batıya bakmamız gerekiyor. Bu ülkelerde bizlerden daha eski aile şirketler var. Bu şirketlerden birçok örnek var elimizde, bunlar birçok okulda öğretiliyor. Bu vakalar çalışılıp kendinize en uygun gömleği bulabilme imkanınız var. Avrupa’da birçok aile ortak işlere giriyor. Aile ofisleri yürütüyorlar. Birçok aile birleşiyor, birbirlerinden öğreniyorlar. Bir araya geldiklerinde know-howları artıyor. Bir yatırım yaparken pazarlık güçleri artıyor. Aile ofisleri etrafında çok büyük iş birlikleri gerçekleşiyor. Bu da ileriye dönük çok kıymetli, bizlerin de yaşaması gereken bir fırsat. Biz aileler birtakım  finansal yatırımlara bakarken hiçbirimiz birbirimize  rakip değiliz. Hepimiz birtakım varlıklarımızın değerini enflasyona karşı eritmemeye, değer anlamında sabitlemeye veya geliştirmeye çalışıyoruz finansal yatırımlarda. O anlamda iş birliği yapma konusunu da oldukça önemsiyorum.“ dedi.

Hoş Geldiniz Konuşması

Tekin URHAN

TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı

Detaylar

Açılış Konuşması “Yeni Nesil Kurumsallaşma: Liyakat ve Eşitlik”

Murat ÖZYEĞİN

FİBA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, TAİDER Üyesi

Şükrü ÜNLÜTÜRK

Ekoten Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı, TAİDER Üyesi

Detaylar

Açılış Oturumu “Adım Adım Bir Dünya Şirketine”

Hanzade DOĞAN

Hepsiburada Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı

Kaan KİZİROĞLU

Egesan Aşındırıcı Taşlar, TAİDER İstanbul İl Temsilcisi

Detaylar

Oturum “Unicorn Yolculuğunda Bir Türk Şirketi”

Tuncay TÜTEK

Getir Kurucu Ortak

Civan SÖZKESEN

Funika Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, TAİDER Girişimcilik Komitesi Eş Başkanı

Detaylar

Oturum "Sürdürülebilir Ekonomiler Yaratmak"

Hakan BULGURLU

Arçelik CEO

Eray ERDOĞAN

Reflect Studio Kurucu Ortak

Mine İZMİRLİ

Deloitte Türkiye Sürdürülebilirlik Hizmetleri Kıdemli Müdürü

Detaylar

Panel "Kuzey Yıldızı Yolculuğu ve Ödül Töreni"

Berna KIRCI AŞIROĞLU

Kırcılar Deri, TAİDER Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk Komitesi Yönetim Kurulu Temsilcisi

Ece ELBİRLİK ÜRKMEZ

İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi, TAİDER Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk Komitesi Eş Başkanı

Gülesin ATALAY

Mutlu Metal İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi, TAİDER Kuzey Yıldızı Değerlendiricisi

Gülfem YORGANCILAR PERÇİN

Yorglass Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, TAİDER Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk Komitesi Eş Başkanı

Dr. İzel Levi COŞKUN

Mazars Denge CEO, Kurumsal Sürdürülebilirlik Elçisi, TAİDER Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk Komitesi Üyesi

Osman AYTAMAN

Aromsa Besin Aroma ve Katı Maddeleri, TAİDER Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk Komitesi Üyesi

Detaylar

Kapanış Konuşması “Korona Sonrası Türkiye ve Dünya Ekonomisi Nasıl Şekillenecek?”

Prof. Dr. Özgür DEMİRTAŞ

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı

Detaylar

Oturum "Aile Şirketinde Bir Markalaşma Hikayesi"

Ayşen ZAMANPUR

Silk and Cashmere Yönetim Kurulu Başkanı

Ferhat ZAMANPUR

Silk and Cashmere CEO

Burak GÜNBAL

Yönetim Danışmanı

Detaylar

Atölye Çalışması “Aile Şirketlerinde Güçlü ve Sürdürülebilir Büyüme”

Dr. Yusuf SONER

Sabancı Üniversitesi, Akademisyen

Detaylar

Oturum "Yeni Medya Sanatı"

Selman BİLAL

Katılımcının

İrtibat Kurulacak Kişi Bilgileri

Konaklama Bilgisi

• * Zirve süresince simultane tercüme mevcuttur.
  • ** İlk kayıt yaptıran sıralamasıyla katılımcılar kabul edileceğinden ve sınırlı sayıda katılımcıya yer verileceğinden kayıt için lütfen geç kalmayınız. Son kayıt tarihi 30 Ekim 2015’tir.

Katılım ve Ödeme Şartları

6 Kasım Programı Ücretleri
7 Kasım Tek Günlük Katılım Ücretleri
* 7 Kasım Gelecek Nesiller Özel Programı, yalnızca gelecek nesil üyelerin katılımına özeldir. 6 Kasım etkinliğine katılan aile şirketleri bünyesindeki gelecek nesiller için ücretsizdir.

Konaklama Ücretleri (Etkinlik Oteli - Calista Luxury Resort);
  • Single / Tek Kişilik Oda Fiyatı KDV dahil 82 Euro/gece
  • Double / Çift Kişilik Oda Fiyatı KDV dahil 120 Euro/gece
* Konaklama fiyatları, 5 Kasım, 6 Kasım ve 7 Kasım konaklamaları için geçerli olup otel, “A la Carte Her şey Dahil” konseptte hizmet vermektedir. Konaklama; giriş günü öğle yemeği ile başlayıp çıkış günü kahvaltı ile sona ermektedir.

A la Carte Her şey Dahil konsepte; kahvaltı (ana restoran), öğle yemeği (ana restoran ve snack sunumlar Timo Restaurant), çay, kahve, pasta ve minik kurabiyeler saati (Cafe Calista), akşam yemeği (ana restoran), late night büfe, minibar (soft içecekler ve bira ile günlük olarak doldurulmaktadır.), restoranlardaki şişe şarapları, girişte meyve sepeti ve şarap, fitness center, hamam, sauna, buhar banyosu, kar çeşmesi, jakuzi, açık ısıtmalı havuz, kapalı ısıtmalı havuz, tenis ve ekipmanları, masa tenisi, boccia, aerobik, su jimnastiği (kapalı havuzda), sinema, disco ve wi-fi internet dahildir.

* Konaklama fiyatlarına katılım ücreti dahil değildir. Konaklama ödemeleri Euro olarak, belirtilen Euro hesabına yapılmalıdır.

* Etkinlik oteli ile yapılan sözleşme gereğince, ödeme sonrası kesinleşen kayıtlar ve konaklamalar için iptal kabul edilememektedir.

Banka Bilgileri

Katılım Ücreti Ödemeleri için (TL Hesabı)
Hesap Adı : TVG Venü Grup Organizasyon Reklam Tic. Ltd. Şti.
Banka Adı : Garanti Bankası
Şube Adı : Barbaros Bulvarı
Şube Kodu : 741
Hesap No : 6299637 (TL)
IBAN No : TR19 0006 2000 7410 0006 2996 37
Konaklama Ücreti Ödemeleri için (Euro Hesabı)
Hesap Adı : TVG Venü Grup Organizasyon Reklam Tic. Ltd. Şti.
Banka Adı : Garanti Bankası
Şube Adı : Barbaros Bulvarı
Şube Kodu : 741
Hesap No : 9098028 (Euro)
IBAN No : TR60 0006 2000 7410 0009 0980 28
(*) CAPTCHA Nedir?
"CAPTCHA" bilgisayar ve insanları ayırmakta kullanılan bir test sistemidir. Deforme edilmiş bir resim şeklinde görünen rastgele oluşturulmuş harf ve/veya rakam dizisi ile bir metin kutusu olmak üzere iki temel parçadan oluşur. Testi geçmek ve insan olduğunuzu kanıtlamak için resimde gördüğünüz karakterleri metin kutusuna girmeniz yeterlidir.

Giriş Şifreniz