FBN Etkinlik Takvimi
2018

Uluslararası FBN Girişimcilik Günü ve FBN Gelecek Nesilleri Ödülleri 10. Yıl Kutlaması

FBN-I

Değerli TAİDER Gelecek Nesil Üyeleri,

Berlin’de 30 Kasım – 02 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleşecek  Uluslararası FBN Gelecek Nesil Girişimcilik Günü etkinliği kaydınız için davetiyeler e-posta adreslerinize FBN tarafından gönderilmiştir. Etkinlik 100 kişi ile sınırlıdır. Etkinliğe katılmak isteyen arkadaşlarımız Dernek ofisimizle iletişim kurabilirler.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız. – Şifre: Innovation

Uluslararası FBN Gelecek Nesil Girişimcilik Günü Amacı: FBN gelecek nesil ödülleri 10.yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde girişimcilik ruhunun kutlanmasını amaçlar. Aile içi veya dışında girişimcilik projeleri olan çeşitli alanlardaki genç girişimciler, yatırımcılar, stratejistleri biraraya getirir.

Kimler Kayıt Yaptırabilir: Bu etkinlik sadece TAİDER Gelecek Nesil Üyeleri ile FBN’e üye diğer ülkelerin gelecek nesil üyelerine açıktır. Etkinlik katılım ücreti 975Euro’dur (Moda, aksesuar ve yaşam tarzı ürünleri kapsamında çok uluslu çevrimiçi bir satıcı olan Zalando şirket ziyareti, interaktif oturumlar  ve 2 akşam yemeği dahildir)

Nerede Kalınır: 31 Ağustos’a kadar özel fiyatlardan yararlanmak isterseniz  otel rezervasyonu için lütfen tıklayınız. Etkinlik ücretlerine konaklama dahil değildir.

Gelecek Nesil Komitesi

Değerli TAİDER Gelecek Nesil Üyeleri,

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız. – Şifre: Innovation

Gelecek Nesil Komitesi

Uluslararası FBN 29. Dünya Zirvesi

TAİDER ile Dünya Gelecek Nesil Girişimcilik Ödülü Türkiye’de

Yaşar Grubu 4. nesil üyesi Selin Yiğitbaşı, TAİDER’i temsilen katıldığı Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (Family Business Network International, FBN-I) Gelecek Nesil Lombard Odier Girişimcilik Büyük Ödülü’nü “Goodsted” projesi ile kazandı.

Aile işletmesi üyesi gelecek nesillerin sıra dışı girişimcilik projelerini ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla 2009 yılından bu yana FBN ve Lombard Odier’ın birlikte düzenledikleri Uluslararası Gelecek Nesil Girişimcilik Ödülleri bu yıl 10-13 Ekim tarihlerinde Venedik’te gerçekleşen FBN 29. Dünya Zirvesi’nde açıklandı. Yaşları 18-40 arası 10 farklı ülkeden adayın yer aldığı yarışmada finale kalan projeler yenilikçilik, uygulanabilirlik, sürdürülebilirlik ve iletişim ölçütleri gözününe alınarak iş liderleri, yatırımcılar ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Birinciliği “Goodsted” projesi ile kazanan TAİDER üyesi Yaşar Grubu 4. nesil üyesi Selin YİĞİTBAŞI: “Şirketlerin ve bireylerin yetenekleri, zamanları, malzeme ve mekan gibi sahip oldukları varlıkları ile kar amacı gütmeyen projelere destek olmalarını kolaylaştıran bir platform olan Goodsted, sosyal projelerle destekçileri güvenilir ve şeffaf bir şekilde bir araya getirmek amacıyla kuruldu.” dedi. Projeyi geliştirirken, sürdürülebilir kalkınma için toplumsal yardımlaşmanın gerekliliğinden yola çıktığını belirten Selin YİĞİTBAŞI “Bir aile şirketi içinde büyümek bana azim, kararlılık, inanç ve yeni şeyler denemekten korkmamayı öğretti. 2018 yılı başında Goodsted üzerinde çalışmaya başlarken, UNDP’nin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne destek olma hayaliyle yola çıktım. Sürdürülebilir kalkınma için daha fazla kuruluşun ve bireyin sosyal projeleri destekleyebilmesi gerekiyor. Pek çok kişi ve kurum bunu yapmak istediği halde doğru projeye ulaşamıyor, ulaştıklarında da verdikleri desteklerin, gönüllü çalışmalarının takibi, geri bildirim toplama ve etki ölçümünü kolayca yapamıyor. Bu platform sayesinde, sadece kuruluşlar değil, bireyler ve özellikle de yeni beceriler kazanmak isteyen gençler de zaman içinde dünyanın pek çok yerindeki sosyal projeye gönüllük katılma ve destek sağlama imkanı bulabilecek” dedi.

Platformun kurumsal şirketlerde çalışanların yürüttüğü gönüllülük programlarının takibini de kolaylaştıracağını söyleyen YİĞİTBAŞI “Platform kullanıcılara, destek verdikleri projeler ile ilgili raporlama yapma ve geri bildirim imkanı tanıdığından, özellikle çalışanlar tarafından yürütülen gönüllülük projelerinde aktif olarak kullanılacağını düşünüyorum” dedi. Goodsted platformunun ilk versiyonu 2019 yılında Londra’da kullanıcılara açılacak ve sonraki dönemde de Türkiye’ye gelmesi planlanıyor.

Uluslararası FBN Hakkında: Merkezi Lozan’da olan FBN, aile şirketlerinde nesiller boyu başarı ve sürdürülebilirliği destekleyen uluslararası bir organizasyondur. “Aileler İçin, Aileler Tarafından” söylemi ile 65 ülkede farklı sektörlerden, 33 üye dernek ve 3600 aile şirketinden 16.500 aile üyesi ile aile şirketlerinin nesiller boyunca gelişimine destek vermek üzere çalışmalarını sürdürmektedir. TAİDER, FBN Yönetim Kurulu’nda, Gelecek Nesil Liderlik Komitesi’nde ve Polaris Projesi Çalışma grubunda Türkiye’yi temsilen yer almaktadır. Uluslararası FBN’nin her yıl düzenlenen Dünya Zirvesi'nin 30’cusu 16-19 Ekim 2019 tarihinde Udaipur, Hindistan’da gerçekleşecektir. FBN 15. Gelecek Nesil Dünya Zirvesi ise 27-30 Nisan 2019 tarihleri arasında Brezilya’nın Recife şehrindedir. Uluslararası FBN ve Gelecek Nesil Girişimcilik Ödülleri hakkında ayrıntılı bilgi için info@taider.org.tr

Uluslararası FBN Polaris Çalışmaları

Polaris Çalışmaları Milan, İtalya

Direktörler Gelişim Toplantısı ve FBN Genel Kurulu

Milan, İtalya

Nisan

Uluslararası FBN 14. Gelecek Nesil Zirvesi

Değerli Gelecek Nesil Üyelerimiz,

Bu sene 14.sü düzenlenen Uluslararası FBN Gelecek Nesil Zirvesi La Hulpe, Belçika'da gerçekleşmiştir.

Şubat

Uluslararası FBN Uluslararası FBN Gelecek Nesil Retreat

09-10 Şubat tarihlerinde Londra’da gerçekleşen Uluslararası FBN Gelecek Nesil Retreat toplantısına TAİDER Gelecek Nesil Komitesi’nden Kemal Urhan, Onur Eren, Ayşe Ünlütürk, Selin Yiğitbaşı ve Çağla Köşkeroğlu katılmıştır.

Direktörler Toplantısı

Uluslararası FBN Direktörler Buluşması, Brüksel, Belçika

Uluslararası FBN 28. Dünya Zirvesi

Uluslararası FBN 28. Dünya Zirvesi İspanya’da Gerçekleşti

Zirvede TAİDER 10 kişilik delegasyon ile Türkiye’yi temsil etti

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği’nin Türkiye paydaşı olduğu 31 ülkede örgütlenmiş İsviçre merkezli aile şirketlerinde nesiller boyu başarı ve sürdürülebilirliği destekleyen bir organizasyon olan Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (FBN-I, Family Business Network International) 28 yıldır dünyanın farklı ülkelerinde düzenlediği Dünya Zirvesi etkinliğini bu yıl İspanya’nın Grand Kanarya adasında düzenledi.

“Aile Şirketlerinin Olumlu Etkileri: Sorumluluk, Esneklik, Yenilenme" temalı zirve öncesi düzenlenen aile üyesi bilgilendirme programında Indıtex grubu içinde yer alan Zara, Massimo Dutti ve Bershka ayrıca Mango, Puig, Codor Niu,  Cobega, Estrella Galicia gibi dünyaca ünlü markaların aile şirketi firmaları ziyaret edildi.

Oldukça yoğun geçen 3 günlük zirvede TAİDER delegasyonu “modern aileler-modern zorluklar ve yaratıcı çözümler; küresel makro gelişmeler ve aile şirketlerinin tepkileri; bugün kimim yarın kim olacağım; aile sistemleri değişimi nasıl yönlendiriyor?” gibi konu başlıklarında oturumlara katıldılar ve delegasyondan 2 kişi ile zirve programında konuşmacı olarak yer aldılar.

TAİDER Kurucu Başkanı ve Uluslararası FBN Yönetim Kurulu Üyesi Şerife İnci Eren konuşmacı olduğu “Hayırseverlik çemberi” oturumunda bilgi ve deneyimlerini uluslararası platformdaki dinleyicilerle paylaştı.

Cenevre’de aile şirketlerinde sürdürülebilirlik ve liderlik FBN eğitimine katılan farklı ülkelerden 60 gelecek nesil üyesi arasından seçilen 3 gençten biri olan TAİDER Gelecek Nesil Üyesi Ayşe Ünlütürk ise “Daha iyi aile şirketi, daha iyi Dünya” konulu panelde konuşmacı olarak yer aldı.

Uluslararası FBN 31 ülkede farklı sektörlerden, 3400 aile şirketinden 4500’ü gelecek nesil üyesi olmak üzere 11.000 aile üyesi ile çalışmalarını sürdürmektedir. Önümüzdeki yıl Uluslararası FBN Dünya Zirvesi 10-13 Ekim 2018 tarihinde Venedik, İtalya’da gerçekleşecek. Uluslararası FBN 14. Gelecek Nesil Zirvesi’nde ise 28 Nisan-01 Mayıs 2018 tarihleri arasında Belçika’nın La Hulpe şehrinde dünyanın dört yanından aile şirketi gelecek nesilleri buluşacaklar.

Direktörler Gelişim Toplantısı ve FBN Genel Kurulu

Nisan

Uluslararası FBN 13. Gelecek Nesil Zirvesi

Değerli Gelecek Nesil Üyelerimiz,

Bu sene 13.sü düzenlenen Uluslararası FBN Gelecek Nesil Zirvesi "Noktaları birleştirmek: Gelecek Neslin Sorumlulukları Sayesinde Aile Şirketlerinde Yenilenme" temasıyal Goa, Hindistan'da gerçekleşmiştir.

Direktörler Toplantısı

FBN 27. Dünya Zirvesi Suzhou, Çin

Katılımcılar, 27 yıldır devam eden FBN zirvelerinde, Dünya’nın 28 ülkesinden gelen aile şirketi sahipleri ve gelecek nesilleri büyük ve küçük grup toplantıları, aile işyeri ziyaretleri, sosyal aktivite, birlikte zaman geçirme ve öğrenme fırsatlarına sahip olurlar.

Zirve teması: Aile şirketlerinde Ben’den ‘Biz’ olmaya doğru; farkındalık, çatışma çözümü ve uyumun topluluğunu oluşturmak.

Kimler Katılabilir: TAİDER üyesi aile şirketi sahipleri ve gelecek nesilleri.

FBN Genel Kurul, Almanya

Yer: Murnau/Almanya

FBN-I Direktörler Toplantısı Cenevre-İsviçre

Yer: Cenevre/İsviçre

FBN 26. Dünya Zirvesi Montrö, İsviçre

14-17 Ekim 2015

FBN Dünya Zirvesi

Yer: Montrö-İsviçre

FBN Retreat- Yıllık Genel Kurul

6-8 MAYIS 2015

FBN Retreat- Yıllık Genel Kurul

Yer: Cenevre-İsviçre

FBN-I Direktörler Toplantısı Lozan-İsviçre

FBN Direktörler Toplantısı

28-30 Ocak, 2015

Yer :Lozan-İsviçre

2012

Aile İşletmeleri Derneği / TAİDER ’in üyeliği FBN-I Londra Zirvesi’nde Onaylandı

Aile İşletmeleri Derneği / Taider’in de üyesi oldugu FBN-I (Family Business Network International / Aile İşletmeleri Uluslararası İletişim Ağı) (www.fbn-i.org)’ in 23.Uluslararası Zirvesi 4-6 Ekim 2012 tarihlerinde Londra’da düzenlendi. FBN-I aile işletmelerine destek vermek adına aile işletmeleri tarafından 1989 yılında kurulmuş kar gütmeyen uluslararası bir network. 28 ülkeden 5600 aile üyesi ile aile işletmelerinin jenerasyonlar boyunca başarılı olmasına destek vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

TAİDER’in FBN-I ‘ ya yapmış olduğu üyelik başvurusu, Londra’ da yapılan 23.Dünya Zirvesi öncesi gerçekleşen FBN Genel Kurulu’nda kabul edilerek onaylandı.

Dünya çapındaki 5.600 üyesinden 800’ü aşkın aile temsilcisinin katılımı ile oldukça yoğun geçen bu zirvenin vizyonu, aile işletmelerinin dünyada büyüme ve sürdürülebilir gelişimde oynadığı rolü irdelemekti. “Olağanüstü Performans” başlık ve içeriğinde aile işletmeleri için başarının temel faktörleri ve gelecekte neler olabileceği konuşuldu.

Londra Olimpiyatları’ndan da alınan ilham ile bu zirvede delegeler aile şirketlerinin global arenadaki rekabet becerisini, bayrak yarışını ve yarışta başı çekmek için yaptıklarını tartıştılar. Zirvede aile şirketlerinin temsilcileri büyümeyi yakalamanın, insanlar için yeni çalışma ortamları yaratmanın ve kurumsallaşmanın bir aile şirketinin sürdürülebilirliğindeki önemli rolü mercek altına alındı.

23. FBN-I Londra Zirvesi’ne Türkiye’den TAİDER Yönetim Kurulu Üyeleri, Söke Un ve İnci Holding temsilcileri katıldılar.

Yedi Başlık Altında Çalıştaylar Yapıldı

Örnek aile vakalarının incelendiği çalıştay başlıkları GİRİŞİMCİLİK, YÖNETİM DEVRİ, DEĞERLER, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, İNSAN SERMAYESİ, VARLIK YÖNETİMİ ve LİDERLİK idi.

12 farklı ülkeden, 16 farklı ailenin vaka olarak sunum yaptığı bu çalıştaylardan biri olan YÖNETİM DEVRİ konusunda “Başarı için Yönetim ve Güç Paylaşım Platformları “ başlığı altında Türkiye’den İnci Holding’ de bir sunum yaptı.Taider üyesi Haluk Alacaklıoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen sunumu İnci Ailesi 2.kuşağından Perihan İnci ve 3.kuşağından Şelale Zaim gerçekleştirdi.

Konferansın sonunda bayrak, 10-12 Ekim 2013 te 24.Uluslararası Zirve ‘ye, Rio de Janeiro’ da ev sahipliği yapacak Brezilya’ya törenle teslim edildi.

Taider , Türkiye’nin birçok ilinden 40’ın üzerinde aile şirketi bir araya gelerek Aile İşletmeleri Derneği olarak kuruldu. Aile şirketleri için dinamikleri anlamak ve başarılı yönetilmek, gelişim, organizasyon, kurumsallaşma, sürdürülebilirliği sağlamak gibi konularda bilgi üretmek, en güncel eğitimleri edinmek ve deneyimleri paylaşmak amacıyla faaliyete başlayan TAİDER, 40’ ın üzerinde şirketin katılımı ile kuruluş aşamasını tamamladı.Türkiye’nin birçok ilinden aile şirketlerinin katılımı ile kurulan dernek, iş sahibi aileler arası iş birliği, dayanışma, paylaşım ve iletişim ağı yaratmayı hedefliyor.