25-28 Mayıs 2023 FBN Now Gen Uluslararası Forum Türkiye

25 Mayıs 2023 Perşembe İstanbul

TAİDER’in “FBN Uluslararası Now Gen Forum Türkiye” başarısı!

Now Gen’lerden Now Gen’lere “ŞİMDİ”nin gücü aktı.

TAİDER, 25-28 Mayıs günlerinde ev sahipliği yaptığı ‘FBN Uluslararası Now Gen Forum Türkiye’ sonuçlandı. Ahu Serter, Ali Sabancı, Ayşegül İldeniz, Christina Wing, Dominique Otten-Pappas, Mert Fırat, Abud Abdo, Ömer Abdo, Özge Bulut Maraşlı, Sertaç Taşdelen, Alexis Lombard ve Cathy Noël gibi birçok uzman iş insanı ve akademisyenin konuşma ve pratikleriyle dolu dolu geçen etkinlikte; iş dünyasındaki aileleri çevreleyen konular ve kriz yönetimleri hakkında konuşmalar ve paneller yapıldı. ‘FBN Uluslararası Now Gen Forum Türkiye’ tüm katılımcılardan tam not aldı.

"Ailede Birlik, İşletmede Sürdürülebilirlik" söylemi ile Türkiye’deki aile şirketlerinin nesiller boyu devamlılığına önderlik etmek misyonuyla çalışmalarına devam eden Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) olarak, 25-28 Mayıs günlerinde düzenlediğimiz “FBN Uluslararası Now Gen Forum Türkiye”yi başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

“FBN Uluslararası Now Gen Forum Türkiye” programı, özellikle 26 ve 27 Mayıs’ta gerçekleştirilen konuşmaları, bilgi paylaşımını odağına alan oturumları ve öğrenme fırsatı sunan uygulamalarıyla tüm Now Gen’lerden ve konuklardan tam not aldı.

İkinci günün lider konuşmaları

Uluslararası FBN’e üye ülkelerden aile şirketlerinin 35-55 yaş arasında yer alan ve iş başındaki nesil olarak tanımlanan Now Gen üyeleri ile aile işletmelerinde görev alan gelecek nesil üyelerine açık ilk özel etkinliği olan “FBN Uluslararası Now Gen Forum Türkiye” Hotel Lazzoni’de gerçekleşti. Etkinlik, FBN Now Gen liderleri ODDO BHF Genel Müdürü Alexis Lombard ve Alephium Üst Düzey Yönetici (CMO) Vladimir Moshnyager ve TAİDER'in ilk Now Gen lideri Farplus Grubu Başkanı Ahu Serter'in “Hoş geldiniz” konuşmaları ile başladı.

“FBN Uluslararası Now Gen Forum Türkiye”nin diğer açılış konuşmasını ise Türkiye’nin en başarılı girişimcilerinden, üçüncü nesil Sabancı Ailesi üyesi, Esas Holding ve Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı yaptı. Ali Sabancı’nın tüm iş başındaki aile işletmeleri yöneticileri ve diğer değerli konuklara hitaben yaptığı konuşmanın ana teması ise "Aile olmak ya da olmamak" oldu.

"Deprem sonrası ŞİMDİ ne yapalım?"

“FBN Uluslararası Now Gen Forum Türkiye”nin ilk panel buluşması ise yakın zamanda yaşadığımız iki büyük depremi odağına aldı. Hateks Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Abud Abdo, Hateks Tekstil Yönetim Kurulu ve FBN Türkiye Üyesi Ömer Abdo ve deprem seferberliğinde önde yer alan İhtiyaç Haritası Girişimi Kurucu Ortağı ve aktör Mert Fırat, Özge Bulut Maraşlı’nın moderatörlüğünü üstlendiği panelde buluştu. Panelde deprem sonrası “ŞİMDİ” ne yapılacağıyla ilgili fikir alışverişi yapıldı ve öneriler paylaşıldı. Kriz yönetimi üzerinde yükselen panel, aynı zamanda depremden etkilenen Türk girişimcilerin deneyimlerinden öğrenme fırsatı sundu.

Krizli anlara yönelik anahtar bilgiler

“FBN Uluslararası Now Gen Forum Türkiye”nin sonraki panelisti ise FBN Almanya Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Dominique Otten-Pappas oldu. Dr. Dominique Otten-Pappas, “The Solution Room - Bana ŞİMDİ Yardım Et!” başlıklı oturumunda, krizli durumlar ya da yardım gerektiren hallerde, yardım isteyene ve yardım edecek olana sorunların anahtarı olabilecek bilgiler verdi. İzleyicilerin aktif katılımıyla gerçekleştirilen oturum ilgiyle takip edildi.

“FBN Uluslararası Now Gen Forum Türkiye”de ikinci günün son konuşmasını ise “Geleceğe ŞİMDİ Nasıl Hazırlanılır?” başlığıyla global teknoloji lideri Ayşegül İldeniz yaptı. Deneyimlerini katılımcılarla paylaşan İldeniz, aile işletmelerinde bugünden geleceğe yönelik hazırlık yapılırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. İnovasyon, teknoloji dönüşümü ve gelecek vizyonu alanlarında öncü bir isim olan Ayşegül İldeniz’in konuşması katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Üçüncü günün meydan okumaları...

“FBN Uluslararası Now Gen Forum Türkiye"nin, üçüncü günü “Meydan Okuma Oturumları” ile hızlı ve renkli başladı. Yuvarlak masa toplantılarında, bir aile işletmesi olarak zorluk yaşanan en önemli ve çözüm bekleyen en acil sorunlar seçilip tek tek ele alındı.

İki ayrı tur olarak düzenlenen oturumlara; Farplus Grubu Başkanı Ahu Serter, ODDO BHF Genel Müdürü Alexis Lombard, NOMAINVEST Genel Sekreteri Catherine Noel, Light Eagle Kurucusu Onur Eren, Yatırımcı, Yönetim Kurulu Üyesi, Danışman ve Yapımcı Özge Bulut Maraşlı, The Impact Office COB / Initiator Risto Väyrynen, Highgate Kurucusu ve CEO'su Thomas Eymond-Laritaz, Alephium Üst Düzey Yönetici (CMO) Vladimir Moshnyager katıldı. Now Gen üyelerinin deneyimlerini paylaşması, tartışmaları çok daha verimli kıldı.

Tartışmalarda öne çıkan konu başlıklarından bazıları şöyleydi: “Patchwork (Eklenmiş/Yamalı) Bir Aile Nasıl Yönetilir?”, “Hissedarlar, Yönetim Kurulu, Yönetim ve Bağımsız Yöneticiler Arasında Uyum Sağlamak İçin Doğru Yönetişim Nasıl Kurulur?”, “Bir Hissedarlık Stratejisi Konusunda Aileyi Nasıl Uyumlu Hale Getirebilirim?”, “Çocuklar Ayrıcalıklı Bir Ortamda Nasıl Yetiştirilir?”.

“FBN Uluslararası Now Gen Forum Türkiye”nin üçüncü günü, Harvard Business School Kıdemli Öğretim Üyesi Christina Wing’in “Düşünceler ve Açıklamalar” başlıklı konuşmasıyla devam etti. Wing, akademik alanda uzunca bir zamandır ele aldığı “iş dünyasındaki aileleri çevreleyen konular” hakkında önemli ve detaylı bilgiler aktardı.

Bir girişimcinin kendini yeniden keşfetme yolculuğu...

Günün ve dolu dolu geçen etkinliğin son konuşmasını ise Alaaddin Apps Kurucusu ve Vision Technology Kurucu Ortağı ve CEO'su Sertaç Taşdelen yaptı. “Bir girişimcinin kendini yeniden keşfetme yolculuğu” temasını ele alan Sertaç Taşdelen, "ŞİMDİ yükselin, sonra kendinize teşekkür edin..." konulu bir konuşma yaptı. Sertaç Taşdelen’in bir teknoloji girişimcisi olarak deneyimleriyle ve bir multidisipliner görsel sanatçı olarak estetik algısıyla şekillenen konuşması da büyük bir ilgiyle takip edildi.

TAİDER ailesi olarak, yürüyerek Haliç Turu, yürüyerek Yarımada Turu, Boğaz’da kapanış yemeği ve partisi gibi birçok etkinlikle de renklenen “FBN Uluslararası Now Gen Forum Türkiye”nin tüm misafirlerine ve etkinliğe katkı sağlayan tüm konuşmacılarına, desteğini esirgemeyen tüm üyelerimize, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.