TAİDER Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Programı Ödül Töreni 2022

1 Haziran 2022 Çarşamba İstanbul

KUZEY YILDIZI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği’nin aile şirketlerinde sürdürülebilirliği desteklemek amacıyla geliştirdiği Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Programı’nda Norm Holding ödüle layık görüldü.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği’nin aile şirketlerinin sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Programı 2022’nin ödülleri 1 Haziran 2022’de Tekfen Tower’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Kuzey Yıldızı Ödülü Norm Holding’in olurken

“kurumsal yönetim, toplum, çalışanlar, aile ve gelecek nesiller” başlıklarında ödül kazanan şirketler de  belirlendi. TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Urhan, programa katılan tüm şirketleri kutlayarak “Biz TAİDER olarak dünyanın en büyük şirketi olmanın değil, dünyaya en faydalı şirket olmanın önemine inanıyoruz. Bu inancın gereğini yerine getirmek için sürdürülebilir işletme yaklaşımlarını benimsiyoruz. Programa katılan her şirketin ödülü hak ettiğini düşünüyoruz. Kendi işletmesi için olduğu kadar tüm dünya için güzel işler yapma niyetlerini ortaya koydukları için onlara bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. TAİDER Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk Komitesi Yönetim Kurulu Temsilcisi Berna Kırcı Aşıroğlu “Aile şirketlerinin sürdürülebilirlik yolculuklarında bir yol haritası olmasını amaçladığımız bu programa gösterilen ilgiden dolayı çok mutluyuz. Ödüllerin yanı sıra programa katılan şirketlerin sürdürülebilirlik farkındalığı kazanması için yıl boyunca seminerler, araştırmalar, eğitimler ve söyleşiler düzenleyeceğiz” diye bilgi verdi.

Şirketler beş kategoride ödüllendirildi

Türkiye’deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmeleri ve ülkemiz ekonomisinin sürdürülebilir büyümesine destek olmaları amacıyla kurulan TAİDER Aile İşletmeleri Derneği’nin 2017’den bu yana uyguladığı programdan şu ana kadar 28 şirket yararlandı. 2022 yılında ise Aksoylar Mühendislik, ASF Otomoti, Audio Elektronik, Cömertler Otomotiv, Elyaf Tekstil, Norm Holding, Yakupoğlu Tekstil ve Deri, Yeşilova Holding ve Yılmaz Çelik, Tel, Yay şirketleri katıldı.

Başvuru sahipleri “kurumsal yönetim, çalışanlar, çevre ve toplum” başlıklarında değerlendirildi. Yapılan değerlendirmenin ardından en yüksek puana ulaşan Norm Holding, büyük ödüle layık görüldü. Yeşilova Holding, “Kurumsal Yönetim”in yanı sıra “Çalışanlar”  başlıklı kategorilerde, Ast Otomotiv “Toplum” kategorisinde ve Elyaf Tekstil “Çevre” kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

Dünyaya en faydalı şirket olmanın önemi

Ödül töreninde konuşan TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Başkanı Tekin Urhan, şunları söyledi:

“Sürdürülebilirlik sadece ekonomik bir kavram değil. Sosyal ve çevresel yönünü asla göz ardı edemeyiz. Çünkü bu şekilde üretmeye, çevreyi kirletmeye devam ettiğimiz takdirde üzerinde yaşayabileceğimiz bir dünya kalmayacak. Biz TAİDER olarak dünyanın en büyük şirketi olmanın değil, dünyaya en faydalı şirket olmanın önemine inanıyoruz. Bu inancın gereğini yerine getirmek için sürdürülebilir işletme yaklaşımlarını benimsiyoruz. Yalnızca kendi neslimizi ve işimizi değil, sonraki nesillerin yaşamları ve geçim kaynaklarını da koruma altına almayı hedefliyoruz. Sorumluluğumuzun bilinciyle ortaya koyduğumuz TAİDER Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Programı’nı 2017’de uygulamaya başladığımızda söylemlerimizi çok cesur bulanlar oldu. Ancak biz, aile şirketlerinin sonraki nesilllere devredilmesini, bu sırada çevreye, topluma ve dünyaya faydalı bir üretim biçimini benimsemesini sağlayacak süreçte onlara yol arkadaşı olmaktan mutluyuz. Programa katılan her şirketin ödülü hak ettiğini düşünüyoruz. Kendi işletmesi için olduğu kadar tüm dünya için güzel işler yapma niyetlerini ortaya koydukları için onlara bir kez daha teşekkür ediyorum.”

TAİDER Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk Komitesi Yönetim Kurulu Temsilcisi Berna Kırcı Aşıroğlu da “Programın aile şirketlerinin sürdürülebilirlik yolculuklarında bir yol haritası olmasını amaçlıyoruz. Bu nedenle önceki yıllardan farklı olarak S360 destekleriyle B Corp standartları ile hizalanan programa ek olarak strateji, inovasyon, iş modelleri alanlarında şirketleri geliştirecek içerikler eklendi. Ödül alan tüm katılımcılarımızı kutluyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından “Kurumlarda Sürdürülebilirlik” ve “Kuzey Yıldızı Yolcuları” başlıklı paneller gerçekleştirildi.