Etkinlikler

Etkinlikler

Liderin Zamansız Kaybı ile Gelen Ani Devir ve Sonrası

25 Şubat 2018 Pazar Sait Halim Paşa Yalısı, İstanbul

TAİDER Liderin Zamansız Kaybı ile Gelen Devir Sürecini Konuştu

Ülkemizdeki aile şirketlerinin kurumsallaşmasını ve kârlı sürdürülebilir büyümesini destekleyerek, ülkemiz ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Aileler Buluşması etkinliğiyle üyeleriyle bir araya geldi.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği İstanbul Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte Filli Boya markasıyla tanınan Betek Boya ve Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Akpınar konuşmacı konuk oldu ve tecrübelerini paylaştı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren TAİDER İstanbul İl Temsilcisi Başak Çilingiroğlu Kurtoğlu TAİDER’in aile şirketlerinin sürdürülebilirliği ile ilgili gerçekleştirdiği çalışmaları aktararak TAİDER’in gelecek etkinliklerden bahsetti.

“Çalışanlarımızı ailem olarak görüyorum.”

Betek Boya ve Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Akpınar samimi paylaşımlarıyla devir süreci hikayesini aktararak “Babamın vefatının ardından bir yıl duygularımdan arınmaya çalıştım. Bu ilk yılda çok ciddi krizler atlattık ve yönetim kurulu toplantılarında geleceği şekillendirecek kararlar aldık. Bu süreci yalnız atlattım, aileden yönetimsel açıdan kimseden destek almadım. Yönetime, babamın çalıştığı ekiple başladım, zaman içerisinde düzenimiz, ekibimiz yeniden yapılandı. Güvendiğim çalışma arkadaşlarımın olması, açık iletişimde olmamız daha sağlam ilerlememizi sağladı ve bizleri bugüne taşıdı.” dedi.

“Ne zaman babam gibi olmaya çalışsam işler kötü gitmeye başladı.”

Deneyimlerini paylaşmaya devam eden Akpınar, “Babam 20 yaşına geldiğimde ileride şirketi yönetmek isteyip, istemediğimi sormuştu ve o zaman ileride aile şirketimizde çalışacağıma karar vermiştim. Üniversitede bölüm tercihimi bu kararımla yaptım ve öğrencilik dönemimde kendimi psikolojik olarak iş hayatına hazırladım, stajyer gibi yazları babamla fabrikaya gittim ve sürekli gözlem yaptım. İç işleyişi bu süreçte öğrendim. Herkesin çalışma tarzı, öncelikler farklı. Babamın vefatından sonra yönetime geçtiğimde kendi tarzımı yarattım ve kendime ait bir yol haritası belirledim. Hırslarım da hep kendimle ilgili oldu. Başkalarına katkıda bulunmak, başarılı olmak için hırslandım.” diye konuştu.

“Türkiye’den başka ülkede yaşayamam.”

Konuşmasını sonlandırırken Akpınar, “Bir sabah uyandığınızda hiçbir şeyinizin olmadığını görebilirsiniz, bunlar doğal afetlerle de olabilir veya fabrikanızda çıkan bir yangınla da olabilir. Ben hep bu olasılığı düşünerek adımlarımı atıyor ve yaşıyorum. Dünya haritasına baktığımda yaşamak için Türkiye’den daha güzel bir ülke bulamadım. Bu ülkede yaşayacaksak, daha iyiye gitmesi için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız.” dedi.


Konuşmacılar

Gözde Akpınar
Betek Boya ve Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu BaşkanıDetaylar

TANITIM VİDEOMUZU İZLEYİN

ÜYELERİMİZ

Kurumsal Üyelerimiz

E-Bülten Aboneliği