Etkinlikler

Etkinlikler

Fırtınada Yol Almak - İzmir

26 Ocak 2019 Cumartesi İZMİR

Aile İşletmelerinde Kriz Yönetimi

TAİDER Aile İşletmeleri Akademisi ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi iş birliğiyle aile işletmelerinde nesiller boyu sürdürülebilirlik konusuna yönelik düzenlenen “Fırtınada Yol Almak” eğitiminde kriz yönetimine dair somut bilgiler aktarıldı.

Aile işletmelerinin oldukça yoğun ilgi gösterdiği eğitim, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Practice Öğretim Üyesi Dr. Yusuf SONER tarafından verildi.

Kurumlar için krizi tanımlayan SONER: "Kriz kurumun üst düzey hedeflerini tehdit eden, çoğu zaman kurumun yaşamını tehlikeye sokan ve hızlı tepkisel aksiyonlar alınmasını gerektiren bir durumdur. Hem Türkiye hem de dünyada son bir yıl gibi kısa bir sürede yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelere bağlı olarak kurumların yaşadığı ekonomik sorunlar, krizlere her an hazırlıklı olunması gerekliliğini gözler önüne seriyor.” dedi. Risk kategorileri, olası gelecekler, risklerin tanımlanması, etki-olasılık haritaları, kriz hazırlıkları ve geleni erken görmek gibi konuların anlatıldığı eğitimde, kriz yönetiminin uygulama alanlarından örnekler veren SONER krizi karşılarken sistematik yaklaşım ile senaryo bazlı hazırlık ve iletişim stratejilerinin kriz anındaki önemine değindi.

Eğitimin ardından katılımcılar kökleri 100 yıl öncesine uzanan LİLA GROUP Öğücü Ailesi 3. ve 4.nesil temsilcileri ile deneyim paylaşımları bölümünde bir araya geldi. Lila Group Yönetim Kurulu ve üçüncü nesil üyesi Aydın ÖĞÜCÜ: “Kriz dönemlerinde her şirketi zor zamanlar bekler, böyle zamanlarda zorlu kararları doğru almak gerekir. Bu sürecin yarattığı stres yalnızca iş ilişkilerini değil, aile ilişkilerini de olumsuz etkileyebilir. Bunun önüne geçmek için aile içi iletişimi ve paylaşımı normal zamanlara oranla daha sık gerçekleştirmek doğru olur” dedi.

TAİDER Aile İşletmeleri Akademisi ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi iş birliğiyle düzenlenen eğitimler şubat, mart ve nisan aylarında da devam edecek. 8 Şubat Cuma günü Yönetim ve Strateji Danışmanı Mustafa Doğrusoy eğitmenliğinde “Kurumsallaşma ve Yeniden Yapılanma” eğitimi, 7 Mart Perşembe günü Uzman Psikolog Hülya Üstel Eleviş’in eğitmenliğinde “Aile İçi İletişim ve Çözüm Odaklı Yaklaşım” eğitimi verilecek. 


Konuşmacılar

Dr. Yusuf SONER

Sabancı Üniversitesi, Akademisyen

Detaylar

TANITIM VİDEOMUZU İZLEYİN

ÜYELERİMİZ

Kurumsal Üyelerimiz

E-Bülten Aboneliği